Fattas bara..

.. att man ska bli förkyld/sjuk nu...
Great!
.
Halstabletter, alvedon och sängen idag.
Hoppas verkligen det går över någorlunda tills på torsdag annars vetifan.. Har inget annat val än att åka, får ju inte precis pengarna tillbaka för bokningen av färja och tåget upp till GBG.
.
Hepp. Blir sängliggande idag i alla fall. Imorgon eftermiddag ska det tvättas kläder och hämta hjälmen samt sporrarna i stallet. Onsdag ska jag packa och putsa upp stövlarna och jodphursen (för femtioelfte gången)
.
Ha en fortsatt trevlig måndag gott folk
.
/Kicki


Bild från fotograferingen jag och Heidi hade på bumbibjörnen Filur igår (:

Oh yes..

Har känt mig stressad ända sen jag bokade resan över till Danmark. Kan inte somna om nätterna, känner konstant oro över att något ska gå snett med resan, vaknar tidigt trots dålig sömn om nätterna.

Är detta normalt?? :s


Torsdag it is

Jovars. snart bege mig till stallet en sväng. Heidi fråga igår om jag kunde ta Fille- fjonk idag antingen i padocken eller ut.
Hoppas ridbanan har torkat upp.
Känns som att den borde ha gjort det för kollar jag ut här på gården hos mig så har vår "fiskedamm" som hade bildats av allt tö och regn försvunnit.

Lär märka (:
Sen blir det nog sätta i löshår idag på Heidi tror jag.

Plugga teori ikväll, en stund i alla fall. Beror på hur slut i rutan jag är.

/ Kicki


Spikat och nästan klart..

Kan börja med att berätta att på torsdag nästa vecka, alltså den 1:a mars, så åker jag över till Danmark, närmare bestämt Aalborg, Nordjylland för att provjobba. Ish.
Hälsa på och se vad för folk där är, hästarna, anläggningen och självklart för att dom ska se vad jag är för ett förvirrat spån som kommer :P
.
Resan är bokad och klar. Ett j*kla helvete att få det att klaffa med tåg, pendel och färja.. Huvudsaken var att jag kommer fram till GBG och hinner med min färja. Var det enda jag kände att jag behövde en god tidsmarginal till då jag inte hittar där borta. Hemåt så kan det kvitta. Bokade inte ens tågbiljett hem för jag kände att jag kunde likväl ta första bästa som gick och som jag hinner med (man kan ju köpa biljett via Skånetrafikens biljettautomater uppe i GBG också).
Hatar nämligen att stressa. Är obekant med Göteborgs centralstation, vart pendeln ligger osv.
Har inte varit där på hundra år känns det som så jag vill hellre va på säkra sidan.
.
Vilket fall så stannar jag till måndagen (5:e mars). Arbetsgivaren ville egentligen att jag skulle ta färjan hem vid åtta tiden på kvällen men eftersom att sista tåget från GBG går vid åtta så var det ingen bra idé. Har ingen lust att sitta och vänta på första tåget i flera timmar.. :P
Kl. 14.00 går min färja på måndagen.
.
Så att så ser det ut!..

Annan mindre trevlig nyhet är att uppskrivning + uppkörning är bokad..
OH NOES!!
Vill inte. Vill ha körkortet men vill fan inte gå igenom dom där proven.
Kommer kugga direkt..
.
/Kicki

Öppnar frisörslong i stallet?

Iväg till stallet för att klippa Sophia :p haha

Nytt detta.
Får ju fylla på listan på udda stunder som frisör.

Hittills har jag;
Klippt utomhus när jag har varit full med kass sax och utan kam

Klippt folk som soverKlippt folk som inte går att kommunicera med då kunden inte kan varken svenska eller engelska (tysktalande och min tyska är sämst)

Och nu klippa i stallet :p

/ Kicki


Herr Ågren hälsar på..

Så nu har jag sagt upp mig på det enda "jobb" jag har haft/extraknäcken..
Mådde inte bra av det där..
Skönt men samtidigt ångest. Den enda s.k inkomstkällan försvann nu ju..
Kul.
.
Nu ska jag gräva ner mig någonstans och hoppas på att lyckan väntar runt hörnet imorgon.

Jag är en kvinna med ursprung från balkan

Ursäkta föregående inlägg. Uttråkad och fis på tvären och då går denne i taket för minsta lilla..

Hatar dagar då jag inte kan få utlopp för min energi när jag väl har massor av den. Mår som bäst när det händer saker hela tiden även om det så innebär tidiga morgnar och jag känner usch och blä över vissa saker. Värt det i slutändan för då blir resultatet en glad och nöjd Kicki.

Jösses. Nä nu ska jag städa undan skit efter andra. Hoppas på ett jobb inom VÄLDIGT SNAR FRAMTID så att jag kan säga upp detta. Hatar detta jag har nu men vafan gör man inte för att få nån slant i fickan..

Skjut mig..


#%€&! sunday

ÄR SÅ JÄVLA IRRITERAD OCH RENT UT SAGT PISSED OFF!!!
Och bättre blir det inte för jag vet vad som väntar om en halvtimme!
.
Fan ta allt. Är så jävla trött det!!!
Vill bara gömma mig under täcket -.-

Its friday, friday!! ..

Dagens har gjort:
.
Vaknade halv åtta idag.. Fråga mig inte varför för det var onödigt tidigt att sätta klockan på. La och drog mig till halv nio ändå. Upp, fixa frulle, kaffe, cigg och dra på sig stallkläder. Runt tio-tiden åkte jag med pappa in till stallet.
Flabbade med tjejerna (kärringarna) en stund, ännu mer kaffe och cigg.
Fick prova rida Sophias pålle, Sigge, idag.
Ur kondition, stel som satan, men absolut ingenting dumt över honom alls! Fanns liksom inte på kartan.
Sophia ville se hans galopp och efter många om och men så lyckades jag trycka fram honom galopp.
Inte ofta en häst ofrivilligt gå över i galopp. Visst ridtravare men och? Haha betyder inget för vet många ridtravare som tycker det är så sjukt roligt att galoppera :P
Anyways. Den lilla galoppturen vi fick in så kändes hans steg rätt härliga.. Både traven och galoppen är väldigt jämn, känns liksom inte av alls. Lättaste hästen jag har suttit på i trav hittills.
.
Jag med mina kyllingben fick till slut på mig ett par sporrar så att jag kunde skona mina stackars ben och även skona Sigge med mina desperata försök att försöka hålla igång stackarn xD hahha
Blev till slut lite utav nybörjarsparkar när mina ben inte orkade mer HAHAHHAH
Usch va hemskt. Stackars häst..
.
Indroducerade honom för hoppning också idag. Enligt tidigare ägare har han aldrig ens gått över en bom verkar det som?.. Så vi tog en bräda och la på marken först. Sophia fick leda över till en början och sen fixade han det själv.
Höjde upp ena sidan, lite tveksam men gick över. Höjde upp andra sidan av brädan också så hindet blev ca 30 cm och han "hoppade" över. Gjorde inga större ansträngningar till att komma över ;D
Var inte lönt tyckte han :P Smart häst.
Men han tyckte det var roligt! Sista skuttet behövde jag inte ens sätta igång honom i trav utan han skötte sig själv, behövde bara styra in honom lite. Första gången under hela passet han faktiskt gick på egen motor.
Han tyckte detta var roligt :P
.
Men inte en häst som gör något gratis i alla fall.
Fick väldigt mycket flashback (igen).. Nackfo.
Får alltid flashbacks om Nackfo? Är det illa?
Nackfo var en sån som aldrig någonsin i hela sitt liv gjorde något gratis. Jobbar inte ryttare så gjorde han inte någon större ansträngning han heller.
N. krävde också fruktansvärt mycket ben. Han fick man använda både sporrar och ett spö i handen (behövdes aldrig nyttjas) bara för att han skulle komma upp i en högre växel och börja lyfta på benen. Han var vääääldigt markbunden. Funderade många gånger på att hyra ut dom till bönderna till att harva åkrarna så som han släpade på bakbenen. No action.
En timmes intensiv ridning på den hästen och han började jobba sista 10 minuterna men själv höll man på att avlida så trött man var så man fick inte så mycket ut utav det goda xD haha 1 av 10 gg gick han klockrent på banan :P
.
Nää nog om denna N. nu.

Inlägget skrivet av Havrepappa där han skriver om "rasbiologi".
Skillnad på polishäst och dressyrhäst och vilka fyndiga namn han kom på till dom ;D haha
Citerar i princip hela inlägget.

Rasbiologi för hästar

Jag satt i söndags och såg på Ponnyakuten hur den ridande polisen i Malmö tränade sina hästar. Med ett leende såg jag hur hästarna stod helt stilla med en prasslande och gungande presenning under alla fyra tassarna.

 

Jag såg hur polishästarna stod helt stilla medan en polis studsade en enorm, röd boll upp på deras rumpor och runt dem. Jag såg hur de med lätthet gick förbi rasslande cementblandare, parasoller och rökmaskiner, och jag bara fortsatte att le.

 

Efter att ha sett det där så drog jag mig (återigen) till minnes tanten som gav mig det onda ögat för att jag öppnade en burk Cola på läktaren under en dressyrtävling. Jag mindes vakterna som måste bevaka ingångarna under dressyren på Scandinavium så att ingen rör sig och jag mindes vår egen dressyrhäst som inte ens vågade gå nära ett bord förra helgen.

 

Jag kom fram till en sak, polishästarna måste tillhöra en annan ras än dressyrhästarna. Det finns inte på kartan att de båda skulle vara av artenEquus Caballus. Det måste vara någon skillnad på olika hästar. Efter noggranna efterforskningar så har jag kommit fram till följande slutsats:

 

 

Polishäst = Equus Gladiatus

Dressyrhäst = Equus Sketibrallus

Hopphäst = Equus Skuttistudsus

Fälttävlanshäst = Equus Suicidus

Dressyrponny = Equus Mini Sketibrallus

 

Shetlandsponny = Micro Equus Macro Latus "

 


Helt enkelt klockrent!!!

 

.

/Kicki


Som vanligt (:

I o m det blev sent med att komma iväg idag så fick jag möta upp Heidi i stallet (:
Snackeverkstad kärringar emellan.
Heidi red Fille en tur barbacka och frågade om jag ville upp en stund. Klart säger ju jag!
Som vanligt inte ridklädd men fick faktiskt lånat hjälm av Sophia idag i o m jag red barbacka :P
Fick ta fram mina voltigeskills ur förrådet för att försöka göra något halvsnyggt upphopp på denna 1.70 häst (självklart stod jag på en bänk annars hade det aldrig gått) med mina nytvättade och allt för tajta jeans.
Jag kom upp i alla fall!
Skrittade bara pga underlaget. Han hade westerntränset på så blev lite "spinning" i skritt och så :p haha
Hade fina byxor sen (: dom var inte direkt svarta efteråt :P haha
Men inte så farligt. Är inte som i början när ens kläder och skor blev kritvita så mycket smuts och så han hade i pälsen :P Det värsta gick att borsta bort (:
.
På väg hem så efter jag hade hoppat av första bussen för göra byte till den som tar mig hem så höll jag på att vurpa när jag korsade gatan.. Glashalt ute.
Skulle nästan haft skridskor nu.

Imorgon blir det stallet igen (: Ska försöka asa upp röven runt halv åtta då ordern från Heidi var kl 10.00 om jag inte skulle missa när dom är i stallet :P haha
Har nämligen en tendens att komma rent försent ibland.
Men har snackat ihop mig med farsan så jag kommer nog dit någorlunda i tid (:
.
Gott snack. Denne får nog sträcka ut stela muskler och leder.
Höften spökar jävlar i det. Vet inte varför jag har sånna problem men kan ju lätt gissa på min trevliga ridolycka för flera år sen under en hoppträning. Avtuppad, knäckta hinder och köttsår som vägrade läka ungefär.. Har nämligen ont på högra sidan och det är den sidan jag landade så illa på.
.
Jaja skit samma. Det går över tills jag gifter mig ;D Eller något.
Haii.
/Kicki

Ut till civilisationen

Tagit hela dagen att komma iväg dock men nu är jag på väg mot stan i alla fall.
Först fylla på bysskortet med pengar så att man kan ta bussen hem sen.
Efter det ska jag socialisera mig med Heidi en stund (: ett tag sen nu.

Så. Det var dagens tråkiga inlägg (: ha det fett!

/ Kicki


Liten stänk av bitter till ödets ironi gör susen

Fruktansvärt spännande, fashinerande och uppfinninsrik dag idag!
....
Idag har jag hunnit vakna, ta hem nya episoder av Vampire Diaries och Once Upon a Time samt diskat och kollat på film! .. HELT SINNESSJUKT!!!
Oh just det. Glömde bort att jag hann läsa ut en bok och uppleva 3-4 h sprängdeg till hjärna/aka huvudvärk.
Eller som vi säger på skånska - skallebank!..
Glömde också bort att berätta att jag har blivit hela 8 cm fetare om röven!
Liver glider runt på en donut! (:
..
Nog med sarkasm.
.
Ödets ironi.
Eftersom att klockan är över tolv när jag skriver detta inlägg (just nu nu 01.20)
Innebär detta då att det är dam dam dam daaam! Valentines Day!
Forever Alone! :D
Haha Borde man inte vara van vid det här laget?
Sist man hade ett förhållande över alla hjärtans dag var för typ 6 år sen eller något.
Nää, förhållanden har inte tagit upp någon större del av mitt liv.
Och dom jag har haft har inte varat direkt :P Jobbigt och trist men samtidigt skönt.
.
Förra året spenderade jag alla hjärtans dag med världens bästa människa - Jennifer Johansson.
Men ack - hon har fastnat i kärleksträsket och ska detta år spendera denna unika dag med sin kille (;
Glad för hennes skull :P
Ska tänka på er vartenda sekund som går idag den 14e februari och leva mig in i era passonerade stunder..
Eller? Lite äckligt kanske.
.
Nääh.
Jag ska spendera min tid på körskolan och sen salongen för att få mina ofräscha toppar bortklippta.
Där efter vet jag inte.
Blir väl dejta datorn as usual. My one and only true match.
Tröttnar aldrig <3
.
Men till er andra tuttorduvor så önskar jag er en härlig Alla Hjärtans Dag!
:D
/Kicki

Snö in Skåne

Fy fan. Vakna för typ en timme sedan. Snötäckt ute.
Fy fan säger jag bara. Såg inte ut såhär fem imorse ( dampa på katten vid den tiden)

Vill ha vår nu ):
Enligt vädret ska det bli en plusgrad på tisdag! Hoppas!
Hoppas på att det töar bort då xD
Kanske lite väl mycket önsketänk men vafan.

Nu breakfast!

/Kicki.


Ville bara säga..

.. att jag har en sån sinnessjuk ridabstinens nu.
Så fruktansvärt frustrerande att man aldrig kommer igång med det jag älskar att göra mest..
Hålla på med hästar samt ridningen..
*suck*
Oh well. Inte mycket man kan göra åt.
Kan ju inte rå för det precis.
2011 var det inte mycket som gick som planerat. Rent ut sagt ett katastrofalt år.
.
What to do, what to do...

Familjen Stanimirovsson är här. (Syrran & co.)
Får väl se vad dagen/kvällen bjuder på.
Flickorna har fått nya prinsess/ballerina utstyrslar vilket min kära kise tyckte var fantastiskt fascinerande. Vandrande julgranar enligt honom och det tog f*n o med inte lång tid innan han attackerade ungarna HAHHAHAHAHA
Sjukt kul!
.
/Kicki

Du är ett hopplöst barn

Fullständigt hopplös!


En gång atlet - alltid atlet.

Eller?
HAHAHAHHA
Jo om man är avlad för det som t.ex trav- och galopphästar.
Eller tränar kontiunerligt.
Men det gör ju inte jag.
Mina glory days som gymnast är som bortblåsta.
Man kan nog inte se någonstans på min kropp i dagsläget att det som nu är fett, endast var muskler förut.
Såg ut som en jävla bodybuilder. 12 år bast var man på den tiden.
Usch.
.
Var ute och "sprang" innan, därav detta inlägget.
Intervaller i 10 min typ - hela rundan sammanlagt. (helt otroligt)
Sprang 200 meter och höll fan ta mig på att avlida.
Kanske ingen hit att börja springa i denna kylan med sådan här kass kondis?
Dragit på mig en hosta som heter duga efter bara 10 min motionerande.
Lunginflammation imorgon ;)
.
Nu ska jag ta en cigg ;D haha
Gott snack!
/Kicki

Dålig uppdatering

Sorry about that.
.
Lite nervös och sånt där efter provjobbandet men jag hoppas jag gjorde något slags bra intryck även om provridningen gick si sådär..
Fick sitta på en häst som krävde mycket ben. Mina ben består av 70% fett 20% ben och 10 % muskler i dags läget.. HAHA Ångrar att jag inte fick på mig sporrar så kanske jag hade sluppit dö efter 10 min xD
Blev även påmind varför jag hatar att rida markarbete/dressyr i hoppsadel (sitta ner i trav ex).
AJ MITT SKREV!
Flashback sommaren -11 på Nackfo både långritten och träningarna för Madde.
Fy fan säger jag bara.
Haha :P
För övrigt sjukt trevligt folk som jobbar där. Alla röker (stort +) :D
Lättsamma, humor och allt det där (:
.
Men sen återstår det att se. Skulle komma fler som skulle provrida/jobba.
Får besked i veckan..
Usch. Jah, men med min vanliga otur så vågar jag inte hoppas på allt för mycket.
Jag gjorde vad jag kunde och förhoppningsvis tittade dom mellan fingrarna och inte enbart såg mina brister.
För ingen är ju perfekt.
.
We shall see!

Iväg till Heidi på kaffe.
Ska få i mig mat, klä på mig och möblera om ansiktet först bara så att man ser mänsklig ut (:
Haiii!
För oss balkanmänniskor finns det i alla fall iVar!!
/Kicki

RSS 2.0