Fundering

Satt innan och funderade över denna bilden..
Bilden är tagen för mer 4 ½ år sedan (Foto Cecilia Kristén)
Funderade över hur mitt självförtroende har kunnat dala ner så fruktansvärt mycket på bara det senaste året.
Kom inte fram till något svar men det jag ville berätta i samband med bilden är att för 4½ år sedan hade jag så pass bra självförtroende med hästar och ridning att jag inte ens blev nervös även om jag så satt upp på en helt främmande häst för mig i ridningen och hoppade en bana..
Bilden är tagen på en Pay & Jump-tävling (eller snarare mer No payment & Jump) på naturbruksgymnasiet jag gick på. Hästen, Salve, hade jag faktiskt aldrig ridit innan..
Hur gick detta till?
Jo man fick skriva en önskelista på tre hästar man kunde tänka sig hoppa med. Om jag minns rätt så valde jag två hästar.
Mitt första val var Olivia som jag hade ridit mycket på och dessutom hoppat med så henne kände jag liksom.
Och sen visste jag inte någon annan så jag frågade min barndomskompis som gick på samma skola men året över mig om vilken häst hon hade rekomenderat och då sa hon Salve eftersom att hästen är trygg i sig själv.
Och mitt andrahandsval var Salve.
Samma morgon som tävlingen så fick man reda på vilken häst man skulle rida och nog fan blev jag förvånad och faktiskt lite nervös.
Varför jag fick en häst jag aldrig har ridit på innan och som jag dessutom skulle hoppa med, vet jag fortfarande inte xD
Men jag tänkte bara : Äh, det får gå som det går. Jag kan inte begära mer av en häst jag inte känner. Går det åt helvete så fine.
På framridningen, med lite hjälp och tips av min tjejkompis, så fick jag 15 min att känna igenom hästens skritt, trav och galopp. Tog nog ett skutt på framridningshinderna också.
Och så ut på banan. Hinderna var mellan 60 - 80 cm höga så inga direkt höjder precis. Det gick förvånansvärt bra. Fick en vägran (på ett hinder där 70% av hästarna vägrade på).
Men just att jag var så lugn. Det enda jag kommer ihåg var att jag mer eller mindre inte tänkte alls mer än att jag skulle ta mig runt banan och över rätt hinderordning.
Hoppglad häst som tog i för kung och fosterland. Tappade stigbygeln på en av dom sista hinderna efter hon hade hoppat av typ 2 meter innan hindret, men vi kom runt :P
Gissa om jag kände mig stolt och glad efteråt :P Haha
-
Hade detta hänt idag så hade jag backat ur direkt. Förmodligen mycket för att jag har tappat mycket i ridningen.
Jag har inte hoppat en banan sen den tävlingen. Har hoppat nåt enstaka hinder och det högsta med Mira för två år sen som la på 1.10-1.20. Sist jag tog ett skutt var med  Nackfo när vi skulle visa honom. 50 cms hinder och jag var skitnervös. Och denna häst var trygg att hoppa med (f.d tävlingshäst).
Kände mig dö klumpig innan, över och efter hindret.
Jag har varit bättre förr, och faktiskt tror jag mycket det är det som ställer till det. Att jag inte längre vet vad jag sysslar med i vissa samanhang i ridningen som dödar mitt självförtroende när det blir fel.
Och jag är faktiskt en sån som vill göra rätt - helst hela tiden.
Som Heidi sa - Du kan rida, men du vill visa mer än vad på så kort tid vilket gör att det bara blir fel och då får ditt självförtroende på truten istället.
Och ja.. Det är sant.
Blir besviken på mig själv bara.
Har sagt många gånger att jag faktiskt saknar ridskolan.. Visst, inget höjdarställe eller så. Men den tiden jag gick på ridskolan så lärde jag mig fruktansvärt mycket och framförallt utvecklades något kupiöst. Tyck vad ni vill om ridskolor, men jag kan inte begära en bättre utbildning för mig själv än den jag fick där när det kommer till grunderna + lite till.. Man märkte att så fort någon var lite duktigare så fick denne avancera sin uppgift lite.
Och när dom gör på detta sättet så vill jag knappast påstå att man inte utvecklas. Det hände något nytt hela tiden helt enkelt. Och inte bara för att man gör nya saker varje ridlektion - utan man avancerades hela tiden. Ansåg dom att det är inte lönt att gå kvar i en grupp så flyttades man upp så att man fick mer utmaning igen.. Så var min tid på ridskolan i alla fall.
All cred till Eslövs RK.

Hm.
Får se när pappa kommer hem idag. Kommer han hem i tid så åker nog jag och mamma till Djurgårdens ridsportsbutik en sväng. Måste ändå köra nu när jag har uppehåll två veckor till innan nästa körlektion.
-
Och idag MÅSTE jag påbörja pluggandet :S
Haha. Lär nog inte bli så ändå. Lockar som sagt inte.
/ Kicki

Var ett tag sen nu..

Blir väl så när man inte har ett piss att uppdatera om..
Menar, så spännande är ju faktiskt mitt liv just nu (:
Not.
--
Jah. Det enda jag har att uppdatera om är att jag har ev. ett hästjobb på G (:
Dock inte i Skåne utan ända borta i Sthlms-trakterna :P Haha
Får se hur det blir med det helt enkelt (:
I tjänsten ingår stallskötsel (såklart), voltigeinstruktör för knattarna, samt hjälp med ridgrupp för knattar (:
+ att jag får utvecklas själv i allt. Boende osv (:
Men som sagt. We shall see.
Domedag imorgon eller på onsdag om das boss fortfarande är intresserad.

Denna helgen har varit rätt lugn. Fredagen gjorde jag nog inget vettigt för jag minns inget av den. Så spännande  var nog den ja :P Jo, var i stallet en sväng bara och visade mig. Det var typ det.
Följde med Madelein Kmet som groom när hon tävlade i lördags (:
Var roligt att komma iväg faktiskt (: Har inte varit med en "heldag" på en tävlingsplats på fyra år så det var faktiskt roligt (:
Och igår gjorde jag inget speciellt vettigt heller. Stack till stan i stormen, tittade på salongens årliga julskyltning och sen när dom var klara så städade jag salongen.
--
Idag har jag slappat. Vid sex-tiden följde jag med moster när hon tränade hundarna (:
Var kallare denna gången och då hade jag ändå fått på mig mer kläder idag.. Hm
Fortfarande frusen sen jag kom hem :P
--
Men men.
Jah. Det var denna halvtråkiga uppdatering. Vet faktiskt inte vad jag ska skriva om.
Oh jo! Borde plugga snart. Har prov om två veckor + att jag ska skriva en uppsats (med referatteknik) + en annan analysuppsats + kolla på två skittråkiga filmer och svara på frågor.. Boring.
-
Vill inte påstå att jag hoppar av glädje och ser fram emot det.
Sen efter mötet med läraren när vi bestämde datum för prov och fick papper på allt som skulle göras, har jag inte rört boken eller papperna en enda gång (förutom när jag har flyttat dom från min soffa).. Har tittat på dom och tänkt; jag gör det en annan dag..
HAHAHa.. En av mina stooora brister. Men jag är ju också trött på skolan..
Har man gått 13 år i skolan så är man fan inte glad att behöva stå ut med något i ett halvår till.
Om inte mer /:
Måste skapa konto på studera för att komma åt mina betyg. Har jag tur så är samhällskunskapen redan registrerad som godkänd och då behöver jag faktiskt inte genomgå kursen på komvux.
Men det återstår att se.
-
Gott snack
/ Kicki

Boring thursday..

Sitter, eller snarare halft ligger ner och käkar pannkakor just nu.. Med socker ;)
Funderar på vad jag ska göra idag. Måste trötta ut mig själv så att jag kommer upp i tid imorgon :S
Har stadskörning imorgon... Kl 07.00
SKITKUL!!! ):
haha ångest :P Inte över körningen utan över att jag måste upp så jävla tidigt -.-

Igår kom man ut till stallet på förmiddagen. Heidi fick idén om att NH träna/miljöträna Diva så vi (jag, Maria och Heidi) hjälptes åt att dra fram allt som kunde vara "läskigt". Mattor, bordsskiva av plast, färgglad vattenspridare i form av en blomma, lådor, koner, däck osv..
Diva brydde sig inte mycket. Hon t o m gick över en av plastmattorna till slut xD haha
Provade med Fille och Mira också.
Märks att Fille har blivit illa behandlad. Han liksom vek undan blicken från dom olika sakerna..
Men det var mot slutet han lossnade lite.. Han tittade inte på sakerna men om man tog ett extra steg mot tex konen och tittade på den så nosade han på den till slut. Han t o m tuggade på plastbordet så det är ju bra! (:
Mira sket i vilket. Hon gick fram överallt, brydde sig inte så värst mycket, rätt ointresserad faktiskt.
Fick henne att stå med ena hoven på plastbordet t o m Hahaha :P
--
Sen helt plötsligt blev det eftermiddag och så iväg snabbt som fan till körskolan. Tur att Krister var försenad xD hahha Hann precis anlända till körskolans parkering när Krister och hans elev före mig kom inrullandes på parkeringen :P
Körningen gick bra idag. Gick igenom det vi har gjort.
-
Efter körningen stack jag till stallet igen. Hjälpte Heidi med det sista.
Jannicke kom tillbaka igen från HBG. Aro har haft en rörelsestörning så dom var och kollade upp honom. Han hade en låsning i höften typ. Så nu är han återställd och Jannicke kan börja rida in honom :P
Medan Jannicke mockade ur hans box och var allmänt överallt och ingestans så passade jag på att göra en fläta i hans man när han ändå stod i gången ;D
Han är så jävla söt denna ponny! Är fan kär i denna kille :D

Tror nästan det blir stallet idag igen. Måste som sagt göra av mig med lite energi så att jag kan somna ikväll >.<
*suck*
Yes!
/ Kicki

Och så vart det lördag.

Inget speciellt som händer idag. Kanske blir ändring sen.
But we shall se!
--
Uppdatering från i onsdags
Hovis var ute och fixade Filles katastrofa hovar. Fick på sig nya fina och rymliga skor!! Tyckte nog det var skönt (:
Miras fötter fick sig också en omgång och gissa vad hovis hittade?..
Hovböld i hela strålen.. Ingen vet hur länge hon har haft den men den kan ha suttit där länge, och kanske t o m aktiverats flera gånger (hon har ju markerat sen januari) Men den var typ utläkt nu.
Fick en sula under skon för att det inte ska komma in skit och få igång hovbölden igen.
Heidi provade longera Mira igen i hopp om att det bara var hovbölden men icke. /: Hon markerade ändå.
Hovis tyckte också att det satt högre upp, antingen bogen eller rygg för hon liksom "vevar"/cirkulerar med bogen när hon går liksom. Svårt att förklara.
Heidi ska ta ut en equiterapeft och se om det kanske kan vara en låsning. *hoppas*
---
I torsdags hängde jag med moster till brukshundklubben och tittade på när hon tränade hundarna (:
Kul att se dom i action! :D
Och så olika dom är! Mickey som vanligtvis är så lugn och tyst hemma blir helt galen när han tränar eftersom att han tycker det är så roligt! Han var inte tyst en enda sekund från det att han kom ut ut bilen, fick sitta och titta på när Billy blev tränad först och fram till han själv var klar med träningen med sin matte, då efter blev han tyst xD  Men därav tävlar inte moster med honom, han piper exakt hela tiden O.o Får ju avdrag för sånt så moster känner att det är inte lönt.
Billy som är betydligt mer aktiv och skäller mest hemma. Men var helt fokuserad och lugn på träningsbanan! Haha
Rätt roligt att se hur dom ändras när det väl gäller att jobba :P
Ska eventuellt med moster när dom tränar på måndag också (:
---
Igår satt man fram till halva eftermiddagen och glodde mest. Halv fyra stack jag med bussen till moster för att färga och klippa hennes hår. Dock fick jag inte med färgen och vätet då jag inte blev informerad om att ta med mig det :P så det slutade med att moster fick köra ändå xD hahah
Nästa gång ska vi nog klippa henne kort istället (: Hon har velat det länge och nu har jag fått tänka igenom xD Haha nä jag är inte sådär skitsnabb på att tänka ut en frisyr, tar typ 2 månader HAHAHAH
--
Yes yes. Imorgon blir det kanske uteritt med Heidi (:
Ska bli roligt! :D
/ Kicki

9 November 2011

Jahap.
Börjar närma sig ännu mer med körkortet. Stadskörning nästa vecka och sen är det bara halkan kvar utav "moment" som måste utföras innan uppskrivning och uppkörning..
Har fortfarande inte rört teoriboken.. *suck*
Skittråkigt ju.
---
Satt och glodde igenom Tidningen Ridsport på nätet och hittade en serie på tre delar om en bättre sits..
Första delen var där ett tips om hur man kunde kolla om man var tillräckligt stark i bålen (eftersom att det är viktigt att man har en stark bål vid ridningen) och detta genom att göra "plankan" i en minut. Klarade man av det med lätthet så hade man en stark bål.
Jag provade detta. Fy fan säger jag bara...
HAHAH höll på att dö redan efter 20 sekunder xD För mycket kakor och chokladpraliner och för lite motion helt enkelt!
-
Prova ni med vet jag! Och berätta sen hur det gick för er ;)


Kort
övrig uppdatering.
Nackfo fick åka hem i torsdags. Blandade känslor där.
Men men.
Heidi hämdade hem en ny häst i lördags. Varmblodsvalack f- 95, ca 169 hög, grövre typen. Brun med lite vita hår i pannan. Skön att rida i alla fall och fruktansvärt fin i munnen! Filur heter han.
---
Och jah.. Sen vet jag inte mer. Mitt liv är knappast händelserikt.
Fattig som få, inget jobb, inget liv. Sitter mest hemma och ruttnar bort och önskar mest att ett mirakel kunde ske.
Vinna toppvinst på lotto eller i alla fall få ett jobb.
-
Är så arg på allt och alla just nu.
Själv ska man flänga runt, höra av sig osv och visa sig vara en god vän men vad får man tillbaka.
Inte ett skit. Inte ens "hej kicki, om du vill så kan vi ta en kopp kaffe idag och snacka lite skit"
-
Nope. Jag sitter här hemma i mitt deppiga liv och tittar på allas statusuppdateringar på FB om hur jävla bra och spännande deras liv är.
Så bra för er.
Fan va ego jag låter nu.. Men jah, jag uttrycker bara mina känslor.
Synd att jag är för feg för att säga det rätt ut bara..

RSS 2.0