Its friday, friday!! ..

Dagens har gjort:
.
Vaknade halv åtta idag.. Fråga mig inte varför för det var onödigt tidigt att sätta klockan på. La och drog mig till halv nio ändå. Upp, fixa frulle, kaffe, cigg och dra på sig stallkläder. Runt tio-tiden åkte jag med pappa in till stallet.
Flabbade med tjejerna (kärringarna) en stund, ännu mer kaffe och cigg.
Fick prova rida Sophias pålle, Sigge, idag.
Ur kondition, stel som satan, men absolut ingenting dumt över honom alls! Fanns liksom inte på kartan.
Sophia ville se hans galopp och efter många om och men så lyckades jag trycka fram honom galopp.
Inte ofta en häst ofrivilligt gå över i galopp. Visst ridtravare men och? Haha betyder inget för vet många ridtravare som tycker det är så sjukt roligt att galoppera :P
Anyways. Den lilla galoppturen vi fick in så kändes hans steg rätt härliga.. Både traven och galoppen är väldigt jämn, känns liksom inte av alls. Lättaste hästen jag har suttit på i trav hittills.
.
Jag med mina kyllingben fick till slut på mig ett par sporrar så att jag kunde skona mina stackars ben och även skona Sigge med mina desperata försök att försöka hålla igång stackarn xD hahha
Blev till slut lite utav nybörjarsparkar när mina ben inte orkade mer HAHAHHAH
Usch va hemskt. Stackars häst..
.
Indroducerade honom för hoppning också idag. Enligt tidigare ägare har han aldrig ens gått över en bom verkar det som?.. Så vi tog en bräda och la på marken först. Sophia fick leda över till en början och sen fixade han det själv.
Höjde upp ena sidan, lite tveksam men gick över. Höjde upp andra sidan av brädan också så hindet blev ca 30 cm och han "hoppade" över. Gjorde inga större ansträngningar till att komma över ;D
Var inte lönt tyckte han :P Smart häst.
Men han tyckte det var roligt! Sista skuttet behövde jag inte ens sätta igång honom i trav utan han skötte sig själv, behövde bara styra in honom lite. Första gången under hela passet han faktiskt gick på egen motor.
Han tyckte detta var roligt :P
.
Men inte en häst som gör något gratis i alla fall.
Fick väldigt mycket flashback (igen).. Nackfo.
Får alltid flashbacks om Nackfo? Är det illa?
Nackfo var en sån som aldrig någonsin i hela sitt liv gjorde något gratis. Jobbar inte ryttare så gjorde han inte någon större ansträngning han heller.
N. krävde också fruktansvärt mycket ben. Han fick man använda både sporrar och ett spö i handen (behövdes aldrig nyttjas) bara för att han skulle komma upp i en högre växel och börja lyfta på benen. Han var vääääldigt markbunden. Funderade många gånger på att hyra ut dom till bönderna till att harva åkrarna så som han släpade på bakbenen. No action.
En timmes intensiv ridning på den hästen och han började jobba sista 10 minuterna men själv höll man på att avlida så trött man var så man fick inte så mycket ut utav det goda xD haha 1 av 10 gg gick han klockrent på banan :P
.
Nää nog om denna N. nu.

Inlägget skrivet av Havrepappa där han skriver om "rasbiologi".
Skillnad på polishäst och dressyrhäst och vilka fyndiga namn han kom på till dom ;D haha
Citerar i princip hela inlägget.

Rasbiologi för hästar

Jag satt i söndags och såg på Ponnyakuten hur den ridande polisen i Malmö tränade sina hästar. Med ett leende såg jag hur hästarna stod helt stilla med en prasslande och gungande presenning under alla fyra tassarna.

 

Jag såg hur polishästarna stod helt stilla medan en polis studsade en enorm, röd boll upp på deras rumpor och runt dem. Jag såg hur de med lätthet gick förbi rasslande cementblandare, parasoller och rökmaskiner, och jag bara fortsatte att le.

 

Efter att ha sett det där så drog jag mig (återigen) till minnes tanten som gav mig det onda ögat för att jag öppnade en burk Cola på läktaren under en dressyrtävling. Jag mindes vakterna som måste bevaka ingångarna under dressyren på Scandinavium så att ingen rör sig och jag mindes vår egen dressyrhäst som inte ens vågade gå nära ett bord förra helgen.

 

Jag kom fram till en sak, polishästarna måste tillhöra en annan ras än dressyrhästarna. Det finns inte på kartan att de båda skulle vara av artenEquus Caballus. Det måste vara någon skillnad på olika hästar. Efter noggranna efterforskningar så har jag kommit fram till följande slutsats:

 

 

Polishäst = Equus Gladiatus

Dressyrhäst = Equus Sketibrallus

Hopphäst = Equus Skuttistudsus

Fälttävlanshäst = Equus Suicidus

Dressyrponny = Equus Mini Sketibrallus

 

Shetlandsponny = Micro Equus Macro Latus "

 


Helt enkelt klockrent!!!

 

.

/Kicki


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0